|
There are no translations available.
فیبروادنومها شایعترین تومورهای خوش خیم پستان هستند.این توده ها در 50% از
موارد بیوپسی پستان دیده میشوند.این تومورها معمولا در زنان جوان 35-20 سال
دیده میشوندو ممکن است درنوجوانان نیز بروز کنند. قبل از 25 سالگی فیبروادونومهای
پستان از کیستها شایعترند.
این توده ها بندرت بعد از یائسگی دیده میشوند ولی گاها بعد از یائسگی نیر بصورت کلسیفیه
وجود دارند. بهمین دلیل تصور میشود فیبروادنومها به تحریکات هورمونی استروژن پاسخ میدهند.
اگرچه وجود فیبروادنوم خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش نمی دهد ولی این موضوع هنوز هم مورد اختلاف نظر است.چون تبدیل فیبروادنوم به سرطان نادر است و پسرفت ضایعه بخودی خود دیده میشود .توصیه های فعلی در مورد درمان فیبروادنوم فعلا درمان محافظه کارانه است .
در نمای ظاهری فیبروادنوم ظاهرا دارای کپسول است و کاملا از بافت پستان اطراف مجزا می باشد
فیبروادنومها ممکن است متعدد باشند . از نظر بالینی بیمار خانم جوانی است که در هنگام دوش گرفتن یا لباس پوشیدن متوجه توده ای در پستان خود شده است . اکثر توده ها در زمان تشخیص
3-2 سانتیمتر می باشند ولی میتوانند بسیار بزرگتر شوند .
در معاینه فیبروادنومها سفت و صاف هستند و قوام لاستیکی دارند. این توده ها موجب التهاب نمیشوند.ازادانه زیر دست حرکت می کنند و سبس فرورفتگی پوست یا بداخل کشیده شدن نوک پستان نمی شوند .
اغلب دارای دو لب هستند و در معاینه با دست میتوان شیاری را در وسط توده حس کرد.
در ماموگرافی این توده ها دارای ویژگی های خوش خیم با حاشیه صاف و کاملا مشخص هستند .
فیبروادنوم مشکوک باید خارج شده و مورد بررسی پاتولوژی قرار گیرد ولی در خانمهای جوان میتوان بیوپسی با سوزن بعمل اورده و نمونه حاصله را آزمایش نمود و بیمار را بدون
عمل جراحی تحت نظر گرفت .
توده هایی که بزرگ یا رشد کننده باشند باید برداشته شوند .
|
باسلام و خسته نباشيد 27 سال سن دارم و مدتي بود كه احساس درد شديدي در سينه چپ خود داشتم و اوايل فكر ميكردم مربوط به دوره پريودم باشه، اما پس از طي مدتي متوجه شدم كه دخل چنداني به دوره پريودم نداره و گاهاً قبلش درد داشتم و گاهاً بعدش و به نتيجه ايي در اين خصوص نرسيدم و توي معاينات شخصي خودمم چيزي حس نميكردم، اما دردم گاهي اوقات خيلي شديد بود و به گونه ايي كه بعد از لمس كردن، درد داشتم و دردهام به صورت سوزش و تير كشيدنه و بيشتر مربوط به نوك سينه ام ميشه اما گاهي ناحيه زير بغلم رو هم شامل ميشه و گاهي از دردش حتي نميتونم به سمت چپ بخوابم! نهايتاً رفتم سونو گرافي و نتيجه اش رو براتون ميفرست: در بررسي اولتراسونيك: افزايش اكوي پارانشيم با نواحي هايپواكو در بين آنها بطور پراكنده در هر دو پستان مطرح كننده تغييرات فيبروكيستيك مشهود بود. يك پچ فيبروكيستيك به ابعاد (7.8´5.5mm) در ساعت 2 پستان چپ در مجاورت آرئول مشاهده مي شود. در ناحيه سوپراآرئولار اين پستان (ساعت 12) يك توده ايزواكو با پارانشيم پستاني به ابعاد (13´9mm) با آنهانسمنت خلفي و حد مشخص مشاهده شد كه مي تواند فيبروآدنوم باشد. در نواحي آگزيلري چند لنف نود ري اكتيو به اندازه (10´6mm) مشاهده شد. جراح عمومي برام ويتامين اي تجويز كردن و اينكه دو ماه آينده سونوگرافي مجددي داشته باشم. واقعيتش خيلي ميترسم و از شما ميخوام راهنماييم كنيد و اينكه چه بايد بكنم ؟ و آيا اين علايم مي تواند علايم سرطان هم باشه و خطر ابتلا به سرطان در من چقدره؟
سلام؛ خواهر محترم از پاسخگویی به مسایل پزشکی معذوریم.دعا می کنم مشکل با دارو برطرف شود(مدیر سایت)